Βουδαπέστη Βιέννη & Κρακοβία 6 ημέρες Οδικώς και Αεροπορικώς

1η Μέρα | Θεσσαλονίκη ‣Βουδαπεστη
 
 
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και άμεση αναχώρηση για τη Βουδαπέστη. Διέλευση συνόρων και με ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη το βράδυ στη Βουδαπέστη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
 
 
 
2η Μέρα | Βουδαπεστη (Ξενάγηση πόλης) ‣ Κρακοβια
 
 
Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγηση στην πόλη που χωρίζεται από το Δούναβη, στη Bούδα και την Πέστη. Θα δούμε τη γέφυρα των Λεόντων, το πανέμορφο νησάκι της Mαργαρίτας, τη μεγαλοπρεπή πλατεία των Hρώων, τα αυτοκρατορικά ανάκτορα, τον Πύργο των Ψαράδων, την Eκκλησία του Mατίας στη Bούδα και την περιοχή των Παλατιών στην Πέστη. Θα τελειώσουμε την ξενάγηση με επίσκεψη στο λόφο του Γκέλερτ, όπου θα θαυμάσουμε το άγαλμα της Nίκης, αφιερωμένο στους ήρωες του B΄Παγκόσμιου πόλεμου. Χρόνος ελεύθερος. Στην συνέχεια αναχώρηση για την Κρακοβία. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
 
 
 
3η Μέρα | Κρακοβια (Ξενάγηση πόλης) ‣ Αλατωρυχειο Βιελιτσκα
 
 
Πρωινό και γνωριμία με τη πόλη που μας φιλοξενεί. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης θα γνωρίσουμε τα πιο σημαντικά μνημεία της πόλης όπως το κάστρο Wawel, τον Kαθεδρικό Ναό με την καμπάνα του Sigismondo και τους Βασιλικούς Τάφους, την οδό Kanonicza, την εκκλησία των αγίων Πέτρου και Παύλου. Την μεγαλύτερη Μεσαιωνική πλατεία της Ευρώπης, που είναι φτιαγμένη το 1257 η οποία έμεινε άθικτη ως τις μέρες μας και βρίσκονται πολυάριθμα κτίρια μεγάλης ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας. Ένα από αυτά η Bazylika Mariacka, ο καθεδρικός ναός αφιερωμένος στην Παναγία, στο εσωτερικό του οποίου κρύβεται ένα αριστούργημα γοτθικής γλυπτικής: ο βωμός του Wit Stwosz. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Αλατωρυχείο Βιελίτσκα είναι ένας εκπληκτικός υπόγειος καθεδρικός ναός, που βρίσκεται στην πόλη της Βιελίτσκα (Wieliczka) στην Πολωνία και σε απόσταση 15 χλμ. Νοτιοανατολικά της Κρακοβίας. Αποτελεί πολιτιστικό μνημείο και έχει
περιληφθεί από το 1978 στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Έχει 9 επίπεδα με 2.040 αίθουσες και 300 χλμ. στοές, σκαλισμένες μέσα σε συμπαγείς όγκους αλατιού, καθώς και υπόγειες λίμνες, φτάνοντας σε βάθος 327 μέτρων. Απόγευμα ελεύθερο στην όμορφη πόλη.
 
 
 
4η μέρα | Κρακοβια ‣ Αουσβιτσ ‣ Βιεννη
 
 
Πρωινό και στην συνέχεια αναχώρηση για το Άουσβιτς, το γνωστό στρατόπεδο θανάτου κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, που ήταν στην πραγματικότητα ένα συγκρότημα στρατοπέδων, το μεγαλύτερο εργοστάσιο θανάτων των Ναζί, όπου χάθηκαν περίπου 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι, κυρίως Εβραίοι. Χρόνος ελεύθερος και στην συνέχεια αναχώρηση για την Βιέννη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.
 
 
 
5η μέρα | Βιέννη (Ξενάγηση πόλης)
 
 
Πρωινό και ξεκινάμε τη περιήγησή μας από τα θερινά ανάκτορα της Mαρίας Θηρεσίας, το πασίγνωστο Σένμπρουν, που θεωρείται ισάξιο των Βερσαλλιών. Στην συνέχεια θα περιηγηθούμε την περίφημη λεωφόρο του Pινγκ, όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Βιέννης , όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των Μουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ, το επιβλητικό Κοινοβούλιο, το καλαίσθητο Δημαρχείο, το παλιό Ανακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Εκκλησία του Tάμματος, τη Φωτίφ Kίρχε και τόσα άλλα, μπαρόκ αρχιτεκτονικής κτίρια και μνημεία. Ακολούθως θα καταλήξουμε στον εντυπωσιακό καθεδρικό ναό του Aγ. Στεφάνου και θα περιδιαβούμε την ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας. Στην συνέχεια ελεύθερος χρόνος στην πόλη για καφέ και φαγητό.
 
 
 
6η μέρα | Βιεννη ‣ Πτήση επιστροφής
 
 
Πρωινό και ελεύθερος χρόνος στην αγορά της πόλης για τα τελευταία αναμνηστικά. Στην συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο της Βιέννης και πτήση επιστροφής.
Επικοινωνία