Εύβοια 3 ημέρες 26/10 από 119 €

ΕΥΒΟΙΑ

 

1η ημέρα Αναχώρηση - Χαλκίδα

 

Αναχώρηση από τα γραφεία μας το πρωί για Τέμπη, Βόλο, Αλαμάνα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό. Άφιξη στη Χαλκίδα που απλώνεται τόσο στην ευβοϊκή όσο και στη βοιωτική ακτή του πορθμού του Ευρίπου. Σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών λόγω της σημαντικής γεωγραφικής θέσης της και μήλο της Έριδος για τους ισχυρούς κάθε εποχής. Την όμορφη εικόνα της σύγχρονης πόλης συνθέτουν ο παραλιακός πεζόδρομος, το κάστρο, οι μεγαλοπρεπείς ναοί, οι πλατείες και τα νεοκλασικά αρχοντικά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. 

 

2η ημέρα Μεσολόγγι (περιήγηση πόλης) - Αγρίνιο

 

Πρόγευμα και περιήγηση στην πόλη των «Ελεύθερων πολιορκημένων» όπου θα δούμε τον κήπο των Ηρώων, το σπίτι - μουσείο του Γρηγορίου Παλαμά, το ιστορικό εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, τη μονή του Αγίου Συμεών καθώς και την περίφημηστη Χαλκίδα, όπου θα γνωρίσουμε από κοντά το ασύνηθες και μοναδικό φαινόμενο των ρευμάτων στη γέφυρα. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση.

 

3η ημέρα Χαλκίδα - Αρτάκη - Προκόπι - Λίμνη - Αιδηψός - Γλύφα - Επιστροφή 

 

Ξεκινάμε για Αρτάκη που οφείλει την ονομασία της στην Αρτάκη της Προποντίδας, τόπο καταγωγής των προσφύγων που εγκαταστάθηκαν μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Συνεχίζουμε για Προκόπι, όπου θα επισκεφθούμε τον Αϊ Γιάννη τον Ρώσο. Ο ναός είναι αφιερωμένος στον ομώνυμο άγιο. Επόμενοι σταθμοί η Λίμνη και Αιδηψός, που η φύση προίκισε απλόχερα με ιαματικά νερά πολύτιμα για τη σωματική υγεία και ευεξία του επισκέπτη, αλλά και με τοπία απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς. Στάση για φαγητό και απόπλους από Αγιόκαμπο για τη Γλύφα, από όπου με το λεωφορείο μας συνεχίζουμε για την πόλη μας. Άφιξη το βράδυ.

 

 

Περιλαμβάνονται Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία όπως αυτά αναφέρονται στον τιμοκατάλογο.Πρόγευμα σε μπουφέ στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά.Μετακινήσεις, ξεναγήσεις και εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα. Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

 

Δεν περιλαμβάνονται Φόρος διαμονής.Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται. Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

Επικοινωνία