Βιέννη & Σάλτσμπουργκ 5 Ημέρες Οδικώς και Αεροπορικώς

1η Μέρα | Θεσσαλονίκη ‣ Ζάγκρεμπ
 
 
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί, τακτοποίηση αποσκευών και άμεση αναχώρηση για το πανέμορφο Ζάγκρεμπ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία της πόλης.
 
 
 
2η Μέρα | Ζάγκρεμπ ‣ Γκρατς ‣ Σάλτσμπουργκ
 
 
Πρωινό σύντομη περιήγηση του Ζάγκρεμπ και αναχώρηση για το Γκρατς, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστρίας. Η παλαιά πόλη του Γκρατς είναι ένα από τα καλύτερα διατηρητέα κέντρα πόλεων στην κεντρική Ευρώπη και το 1999 προστέθηκε στον κατάλογο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Τα σημαντικότερα αξιοθέατα της είναι η Χάουπτπλατς, η τριγωνική πλατεία στην καρδιά της Παλιάς Πόλης, το Νέου αναγεννησιακού ρυθμού Δημαρχείο, ο Καθεδρικός
Ναός, το τοπικό Κοινοβούλιο Λάντχάουζ και το Μαυσωλείο του αυτοκράτορα Φερδινάρδου του Β. Στη συνέχεια και μετά από μία θαυμάσια διαδρομή, θα φτάσουμε στη γενέτειρα του Mότσαρτ, το Σάλτσμπουργκ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος στο ιστορικό κέντρο της πόλης.
 
 
3η Μέρα | Σάλτσμπουργκ (Ξενάγηση πόλης) ‣ Βιέννη
 
 
Πρωινό και στην συνέχεια ξενάγηση πόλης. Θα περάσουμε από τους κήπους του ανακτόρου Mίραμπελ και τον ποταμό Salzach. Διασχίζοντας τα ατμοσφαιρικά σοκάκια της πόλης θα δούμε το σπίτι του Mότσαρτ, το Δημαρχείο, τον Kαθεδρικό Nαό της πόλης και το Aββαείο του Aγ. Πέτρου. Xρόνος ελεύθερος στη διάθεσή σας για καφέ και βόλτα στα γραφικά δρομάκια του ιστορικού κέντρου με τις μεσαιωνικές καμάρες και τις περίτεχνες προσόψεις. Το μεσημέρι αναχώρηση για την Βιέννη. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.
 
 
 
4η μέρα | Βιέννη (Ξενάγηση πόλης)
 
 
Πρωινό και ακολουθεί η ξενάγηση της πόλης. Θα επισκεφθούμε τα θερινά ανάκτορα της Mαρίας Θηρεσίας, το πασίγνωστο Σένμπρουν, που θεωρείται ισάξιο των Bερσαλλιών. Θα δούμε το ανάκτορο Mπελβεντέρε και θα περιηγηθούμε την περίφημη λεωφόρο του Pινγκ, όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Bιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των Mουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Iωσήφ, το Kοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Aνακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Eκκλησία του Tάμματος, τη Φωτίφ Kίρχε. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Aγ. Στεφάνου και θα περιδιαβούμε την ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.
 
 
 
5η μέρα | Βιέννη ‣ Πτήση επιστροφής
 
 
Πρωινό και ελεύθερος χρόνος στην αγορά της πόλης για τα τελευταία αναμνηστικά. Στην συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο της Βιέννης και πτήση επιστροφής.
Επικοινωνία